Venray doet mee met de klimaatmars in Rotterdam: Geen woorden maar daden!

Kom met ons mee in actie voor klimaatrechtvaardigheid op zondag 19 juni in Rotterdam! De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Dit is geen ver-van-mijn-bed-show: De effecten van de mondiale klimaatsverandering is ook lokaal in Venray merkbaar door hogere temperaturen, langere periodes van droogte en daarnaast ook risico op hevigere regenval wat vorig jaar leidde tot de overstromingen bij de dorpen aan de maas.

Wij eisen concreet en eerlijk klimaatbeleid: de klimaatmiljarden van de overheid moeten gaan naar mensen die dit geld het hardst nodig hebben. Investeer bijvoorbeeld in woningisolatie, zodat mensen toegang tot warme huizen hebben, zonder een hoge energierekening. Maar dit gebeurt niet vanzelf, daar is verandering voor nodig in het klimaatbeleid van de regering. Door massaal de straat op te gaan krijgen we de politiek in beweging om mens en klimaat boven de winst van vervuilers te zetten. Daarom zijn we 19 juni in Rotterdam, de stad met de grootste olie- en kolenhaven van Europa.

We willen daarom met zoveel mogelijk mensen uit Venray erheen om te laten zien hoe belangrijk dit is voor alle Nederlandse burgers, en dus ook voor de Venrayse inwoners!

Wat kun je doen?

  • Kom, samen met vrienden of familie, naar de klimaatmars: 19 juni 2022 om 13:00 Binnenrotte in Rotterdam. De klimaatmars is georganiseerd door de Klimaatcrisis coalitie. Meer info kun je vinden op https://klimaatmars.nl/.
  • Samenreis-evenement ‘’Venray reist samen naar de klimaatmars’’ (https://fb.me/e/1VlDQ9PAc). Samenreizen is gezelliger èn goedkoper door het gebruik van NS groepstickets. Vanuit Venray reizen we met de bus naar Deurne en gaan dan verder met de trein naar Rotterdam Blaak. We verzamelen om 10.10 bij bushalte Venray centrum. Wil je liever in Deurne aansluiten, ook dan kan je mee doen met de goedkopere NS groepsticket. Geef je voor vrijdagavond 17 juni op bij onderstaand email adres, zodat we de groepstickets kunnen bestellen. Deze zijn namelijk persoonsgebonden en hier hebben we je naam voor nodig. Het buskaartje moet je zelf regelen. Kostenindicatie: Een retourtje met de trein is rond de 15 euro (afhankelijk hoeveel mensen er meegaan) en de busreis is rond de 8.50 euro (voltarief).

Reisschema 19 juni:

Reisschema van Venray via Deurne naar Binnenrotte Rotterdam

  • 10:10 Verzamelen: bij Bushalte Venray centrum (Grote Kerk), Raadhuisstraat in Venray
  • 10:24 Bus 80 vanuit Venray richting Deurne
  • 10.52 verzamelen op spoor 1 voor mensen die in Deurne willen aansluiten
  • 10:55 Trein vanaf Deurne richting Eindhoven spoor 1
  • 11:14 Trein vanaf Eindhoven centraal richting Rotterdam centraal spoor 5
  • 12:21 Trein vanaf Rotterdam centraal richting Rotterdam Blaak spoor 3, daarna 5 minuten te voet naar Binnenrotte. Alternatief: 16 minuten lopen vanaf Rotterdam centraal naar Binnenrotte
  • 13:00 Start demonstratie Binnenrotte
  • Protestbord-ochtend: zondag 12 juni organiseren we voor wie wil een protestbord-knutsel ochtend. Een goed opwarmertje voor de mars, en wie weet heeft iemand nog tips voor een leuke slogan!

Tijd: 11:00-13:00. Waar: FNV locatie Venray  Burg. van de Loostraat 2b Venray (Zie locatie in Google maps)

Als je mee wilt doen met ons samenreis-evenement of de protestbord-ochtend, geef je dan op via mail bij karin.hoedemaekers@groenlinksvenray.nl of via een persoonlijk bericht op onze facebookpagina. Daar vind je ook de laatste updates!