๐Ÿด๐Ÿฑ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐˜๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐—ฒ ๐—ธ๐—น๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€ ๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐˜!

Wat een opkomst! Ook vanuit Venray gingen PvdA Venray en GroenLinks Venray met een groep mensen samen naar Amsterdam voor de mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid! Het was een gezellige dag, en fijn om te zien dat er zรณveel mensen op de been waren voor het klimaat. De klimaatcrisis is nu.

Zo vlak voor de verkiezingen hebben we met zijn allen duidelijk gemaakt wat we willen van de politiek: Maak van klimaat topprioriteit.

Samen Kan Het. Stem GroenLinks-PvdA.

Klaar voor vertrek in Venray!

Vanuit GroenLinks Venray en PvdA Venray gingen Andrรฉ, Tijn, Karin en Lizzy demonstreren in Amsterdam.

Ook Marieke, Herman en Paul (niet op de foto) reisden met ons mee in het georganiseerde samenreis-evenement!

vertrek op station
Amsterdam gearriveerd

Gearriveerd in Amsterdam! Mieke en Kees waren bij ons aangesloten vanuit Nijmegen.

Vol enthousiasme gingen we naar de dam, voor het vertrek van de klimaatmars.

Rood en groen samen in de mars!

Samen met duizenden anderen liepen we door de straten van Amsterdam richting het museumplein. De rode en groene jassen waren goed vertegenwoordigd. Iedereen liep verspreid op verschillende plekken in de mars mee.

What do we want? Climate justice!

When do we want it? Now!

ย 

de mars
Frans op podium bij klimaatmars

Op het museumplein waren er speeches en was er muziek.

In het begin was er vooral aandacht voor de Palestijnse zaak, vanwege de gruwelijkheden die op het moment in de Gazastrook gebeuren. Toen deze groep activisten wegging kwam er meer ruimte voor de sprekers om het over de wereldwijde klimaatverandering en klimaatrechtvaardigheid te hebben. Ook konden we toen dichter bij het podium staan.

Lijsttrekkers van 7 politieke partijen waren aanwezig om aan te geven dat klimaat voor hen een belangrijk thema is. Uiteraard was Frans Timmermans daar รฉรฉn van!๐Ÿ’šโค