Tijdens deze, door de kerngroep georganiseerde, bijeenkomst werd een presentatie verzorgd door gastheer Ruud Zanders. Zijn presentatie nam de aanwezigen mee in het verhaal achter Kipster, en liet zien dat terugdringing van de consumptie van dierlijke eiwitten een absolute noodzaak is.

De omvangrijke veehouderij in onze gemeente blijkt één van de thema’s die de leden aanwezen als belangrijk in een door de kerngroep gehouden enquête. Bovenaan op deze lijst prijkt het onderwerp “Lucht en bodemvervuiling”.

Het verzamelen van deze informatie was voor de kerngroep een belangrijke stap om een aanloop te nemen richting het verkiezingsprogramma van GroenLinks Venray. Volgens het tijdspad dat ook tijdens de bijeenkomst werd getoond, begint er nu een periode van voorbereiding die moet gaan leiden tot een goed onderbouwd programma, dat recht doet aan het gedachtegoed van GroenLinks, en daarbij de lijn van GroenLinks projecteert op de lokale situatie.

Andere voorbereidingen, zoals het samenstellen van de kandidatencommissie, zijn inmiddels ook gestart. Hierbij kan de kerngroep Venray gebruik maken van de hulp van de afdeling Venlo en omstreken, waar Venray ook toe behoort. Deze constructie zorgt ervoor dat de kerngroep Venray zich kan concentreren op politiek inhoudelijke zaken, en dat bestuurlijke zaken zich op regionaal niveau voltrekken.

Natuurlijk is de belangrijkste vraag: Gaat GroenLinks Venray meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022?

Tijdens de evaluatie van de ledenbijeenkomst waren de kerngroep leden het er direct over eens: Jazeker gaan wij mee doen aan de verkiezingen!

Als GroenLinks zijn wij ervan overtuigd dat er veel zaken anders kunnen in Venray, en dat er veel zaken anders moeten in Venray. GroenLinks wil van Venray een gezonde en prettige gemeente maken om in te wonen, te werken of te recreëren. Daarbij zijn we niet bang om de gebaande paden te verlaten, en zullen we weloverwogen afwegingen gaan maken tussen economische belangen en de kwaliteit van onze leefomgeving. Een leefomgeving die voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De grote uitdagingen waar we momenteel als samenleving voor staan, maken het noodzakelijk om ver vooruit te kijken, en het maken van keuzes.

Wil jij, samen met een gestaag groeiende achterban meedenken meld je dan op info@groenlinksvenray.nl