André van Maarschalkerwaard heeft besloten af te treden als raadslid voor GroenLinks Venray. Na de officiële aanstelling door de kiescommissie zal Toon Kerkhoff hoogst waarschijnlijk zijn plaats in de raadszaal overnemen.

---------------------------------------------

André: "Dat er in een éénmansfractie veel op me af zou komen wist ik van tevoren, maar er deden zich ook zaken voor waar ik niet op had gerekend. Over de gezondheid van jezelf en die van mensen om je heen heb je helaas geen controle, en dat is dan ook de reden dat ik heb moeten besluiten om mijn raadslidmaatschap te beëindigen.

Het is op dit moment niet mogelijk om mijn zorgtaken en werk te combineren met het raadswerk op de manier zoals dat volgens mij zou moeten. Dat besluit valt mij zwaar, maar tegelijkertijd ben ik ontzettend blij dat we inmiddels een fantastisch team opgebouwd hebben dat het stokje over kan nemen. We hebben het afgelopen jaar laten zien dat GroenLinks een plaats verdient in de gemeenteraad, en die geven we niet meer af!

De komende tijd richt ik mijn aandacht op mijn thuissituatie, en hopelijk is er op termijn weer ruimte voor politieke activiteiten. Dank voor jullie steun en het vertrouwen. Laten we samen blijven werken aan een socialer en groener Venray!''

-----------------------------------------------

André heeft zich, samen met een groep enthousiaste mede-GroenLinkers, vanaf 2020 in Venray sterk gemaakt om GroenLinks op de kaart te zetten in Venray.

Als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft dit geleid tot een zetel in de gemeenteraad in 2022. Die plek in de gemeenteraad heeft André met heel veel inzet en verve vervuld. André heeft duidelijk het geluid van GroenLinks laten horen, met 200% inzet, enthousiasme en met het nodige vleugje humor......

We willen André heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet.